top of page
  • Olgun Ravi

Icardi Real Madrid Yolcusu Mu?


Gidiyoru
Icardi Real Madrid'e Gidecek Mi?

Geçtiğimiz hafta, "Real Madrid Icardi’yi İstiyor!" haberi futbol gündemine bomba gibi düştü. Gerçi daha önce yaptığımız bir videoda, Icardi’yi İspanyolların takip ettiğini söylemiştik, hatta onu Real Betis’e yakıştıran bir haberi paylaşmıştık, bu transfere ihtimal vermesek de. Bu seferki iddia çok daha gerçekçiydi. Öyle ki kısa süre içerisinde yalnızca İspanya basınında değil, bütün Avrupa ve hatta dünya spor basınında çalkalandı haberler. Herkes İtalya’da tuttomercadoweb adında bir internet sayfasını referans veriyordu. Bu sitedeki haberse Vinicius’un sakatlığını gerekçe göstererek Real Madrid’in Icardi’yle ilgilenmeye başladığını iddia ediyordu. Ortada ne başka bir kaynak vardı ne de birinci ağızlardan çıkan bir söz. Hatta Icardi “Kovulana kadar buradayım” diyerek GS taraftarını rahatlatsa da menajeri geçtiğimiz günlerde “Real Madrid’li yetkililerle görüşüyoruz” dedi ve işler çığrından çıktı.

"Real Madrid Icardi'yi İstiyor" haberi
İşte o haber!

Peki bütün bunların sebebi ne? Icardi ismi Real Madrid’le ilk kez anılmıyor aslında. Biraz geçmişe gidelim, Icardi’nin Inter’de oynadığı yıllara. İtalyan basınına göre, 2017, 2018, 2019 yıllarında Mauro Icardi, neredeyse her sene Real Madrid’e transfer oluyormuş. Hatta 2018 senesinin Ocak ayında, Real Madrid için sağlık kontrolünden bile geçmiş. Şimdi 2023 senesindeyiz ve biliyoruz ki bütün bu haberlere rağmen Icardi, Real Madrid’e hiçbir zaman gitmedi.


Barcelona gazetesi El Mundo Deportivo’nun ABD edisyonuna göre, 2021 yılında Real Madrid, Arjantinli golcüyü radarına almıştı. Yani bütün bu saydığımız haberlerden birkaç sene sonra. Fakat Icardi’nin sosyal medyaya yansıyan mesajları ve Wanda Nara ile yaşadığı skandallar onun imajına epeyce zarar verdiği için Real Madrid bu transferden vazgeçmişti. Dahası, yaşadığı sorunlar nedeniyle kulübe Icardi’nin çevresinin "tehlikeli" olduğu söylenmişti. Bu nedenle 23 Kasım’da haberi, “Real Madrid, Icardi’nin tehlikeli çevresini unutuyor ve Icardi’yi istiyor: Wanda Nara’nın yeni şansı ve transfer hakkında bilinenler” başlığıyla servis etmişler. Haberde, Tuttomercado’da yer verilen transfer iddiası tekrarlanmış. Yani bilinen pek bir şey yok aslında.

El Mundo Deportivo'daki haber
Icardi'nin "Tehlikeli Çevresi"

Diğer manşetlere de bakalım. Biliyorsunuz, böyle bir haber bir yerde çıkıyor, sonra bütün gazeteler o habere yaslanarak söylentiyi büyütüyorlar. Arjantin’in OLE gazetesi, "Icardi’nin Menajerinden Bomba: 'Real Madrid’le Konuşuyoruz'" demiş, 26 Kasım tarihli haberinde. Honduras’tan Diez gazetesi, 25 Kasım tarihli haberinde “La Liga bombası mı? Real Madrid Arjantinli Mauro Icardiyle Sözleşme İmzalayacak” demiş ve menajerin sözlerine yer vermiş: “Temas halindeyiz.” İnfobae, “Vinicius JR Sakatlığının Ardından Real Madrid’in Hedefindeki Arjantinli Forvet” demiş 23 Kasım tarihli haberinde. 25 Kasım’da Arjantin’den Tiempo de San Juan, “Bomba kapıda, Mauro Icardi Real Madrid’e mi?” başlığıyla servis etmiş haberi. Fansided isimli blog ise aynı haberi 24 Kasım’da, “Real Madrid Ocak ayında Icardi’yi mi Almak İstiyor?” başlığıyla yayımlamış.


Bununla birlikte ortada resmî bir açıklama olmadığı gibi Icardi’nin menajeri dışında böyle bir görüşmenin gerçekleştiğini söyleyen de yok. Biliyorsunuz futbolda birçok transfer haberi menajerler sayesinde ya da menajerler yüzünden çıkıyor. Menajerler transfer başına komisyon alıyorlar çünkü. Bazı manşetlerse haber vermek için değil, sinyal vermek için atılıyor. Bu seferki öyle mi, henüz kesin olarak bilmiyoruz.


Ama As Diario’da 25 Kasım’da yayımlanan habere göre öyle görünüyor. Icardi’nin menajerinin sözleriyle vermişler manşeti: “Real Madrid’le temas halindeyiz.” Haberin açıklamasında ise “Real Madrid ara transferde yeni oyuncu almayacağını söylese de Arjantinli oyuncunun menajeri kulübün ilgilendiğini söylüyor” demişler. İddialara yer verdikten sonra haberi, “Madrid, B takımındaki Nico Paz ve Gonzalo Garcia’ya bakıyor” diyerek bitirmişler. Haberin satır aralarından, "Real Madrid’in kimseyi transfer etmeye niyeti yok" mesajı çok net okunuyor.

AS Diario'da yayımlanan Icardi haberi
Görüşüyoruz dedim, transfer demedim!

Real Madrid futbol kulübünün resmî olmayan haber blogu Defensa Central’de çıkan üç haberde de Icardi haberlerinin gerçek olmadığı yazılmış. Belki de olsun istemiyorlardır, bu da işin başka bir boyutu.


Kısacası ortada söylentilerden başka hiçbir şey yok. O zaman biraz da yorum diyelim: Kişisel olarak ben, Icardi’nin Real Madrid’e gideceğine ihtimal vermiyorum. Bunun birkaç sebebi var. Öncelikle, Real Madrid açısından, Avrupa’yı dolaşmış, 30 yaşını geçmiş, adı magazinden düşmeyen bir futbolcuyu transfer etmek hem sportif hem de ekonomik bakımdan büyük risk. Real Madrid kadar parası olan bir kulübün böyle bir riski almasına gerek yok. O bütçeyle başka pek çok forvet bulabilir çünkü. Icardi açısından bakarsak, daha büyük bir risk. 30 yaşından sonra Real Madrid antrenmanına çıkacaksın. Madrid’de artık ilgi odağı değilsin. Antrenmanda kimse gözünün yaşına bakmayacak, teknik direktör mesela ailevi sorunların için sana izin filan vermeyecek. Çıktığın idman da GS idmanı olmayacak, çok daha zor bir antrenman programına gireceksin. Muhtemelen bu programdan dolayı da birkaç hafta içinde sakatlanacaksın. 30 yaşından sonra, siz olsanız, krallar gibi oynayıp para kazandığınız bir kulübü bırakıp böyle bir riske girer misiniz? Ben olsam girmem. Dahası, Icardi Galatasaray’da kimseyle rekabet içerisinde değil. Artıklarla geçinen gariban Bakambu bekliyor kulübede. Ama Real Madrid’de formsuzluğa en fazla iki maç tahammül ederler. Üçüncü hafta oyuncu kulübede bulur kendini. Sonra haberler çıkmaya başlar, "Leverkusen istiyormuş" filan diye. İki-üç sene Bundesliga’da takılırsın, 35’te River Plate’te jübile yapar, Arjantin'de yorumculuğa başlarsın. Icardi’nin böyle bir hataya düşmeyecek kadar akıllı biri olduğunu sanıyorum. Dolayısıyla böyle bir transferin gerçekleşmeyeceğine ben kesin gözle bakıyorum. Siz ne dersiniz?


bottom of page