top of page
  • Olgun Ravi

Juventus'lu Kenan: Türkiye'nin Yeni Yıldız'ı!


Kenan ve Yıldız
Kenan Yıldız, Millî Takım'daki ilk golünü Almanya'ya attı

Milli arada yıldızı parlayan Juventus’lu Kenan Yıldız’la ilgili İspanyol basınında da haberler çıktı bu hafta. Biliyorsunuz biz daha önce Kenan Yıldız hakkında bir video-haber yapmıştık. Juventus’ta süre aldığı maçlardan ve Hırvatistan karşısında oynadıktan sonra İspanyol gazeteleri Kenan Yıldız’ı yazmıştı, hatta Madrid’in onunla ilgilendiği yönünde haberler çıkmıştı. (Madrid bir benimle ilgilenmiyor zaten!) Şimdi Almanya ve Galler maçlarından sonra yeni haberler var.


Almanya maçından hemen sonra MARCA gazetesinde yayımlanan 19 Kasım tarihli haber, “Türkiye’den Del Piero’ya: Kenan Yıldız Fenomeni Avrupa’da Patlıyor!” başlığıyla servis edilmiş. Açıklamasında, “Juventus’un henüz 18 yaşındaki forveti, ikinci ülkesi Almanya karşısında attığı harika golle Avrupa futbolunun dikkatini çekti” yazmışlar. Haber metninde şöyle demişler:

Yürüyedur çocuk!
Kenan Yıldız fenomeni!

“Bu bir hazırlık maçıydı ama Avrupa'da fırtına gibi esmeye aday gençlerden biri olan Kenan Yıldız’ın çıkışına sahne oldu. 18 yaşındaki Türk asıllı Alman oyuncu İlk 11’de başladığı ilk maçında attığı harika golle dikkatleri üzerine çekti. Juventus’un birkaç sene önce Bayern’den yüzyılın soygunuyla bedavaya getirdiği genç yıldız, golünü idolü olan Del Piero gibi dilini dışarı çıkararak kutladı. Bizzat Del Piero, Cumartesi günü sosyal medya hesaplarında genç forvet oyuncusunun golünü ve sevincini yorumladı. Juventus, Avrupa'nın en büyük yeteneklerinden birini sıfır maliyetle alarak nasıl Bayern'i karmaşık bir durumda bıraktıysa, Türkiye de Almanya'ya aynısını yaptı. Genç yıldız Almanya doğumlu; annesi Bavyeralı ve babası Türk. Almanya onu çağırmakta tereddüt edince Türkiye elini taşın altına koydu. Burada A takıma yükseldi ve Berlin'de ilk 11’de başladı. Attığı golden sonra bütün ülke onu Real Madrid'li Güler'le aynı kefeye; yani Kenan'daki potansiyelin farkında olan Montella tarafından çalıştırılan bu Türkiye’yi yukarılara taşıyabilecek jenerasyonun içine koydu” demişler ve Kenan’ın sözlerine yer vermişler:

MARCA haberi
Annesi Alman, babası Türk.

“Annem Alman, babam Türk. Türkiye için 17 yaş altı takımından beri oynuyorum, bununla gurur duyuyorum. Almanya benimle hiç iletişime geçmedi. Bu yüzden böyle bir seçenek olmadı, böyle bir soru ortaya bile çıkmadı ve ben Türkiye için oynamaktan çok mutluyum." Haberi şöyle bitirmişler: “Kenan bu sezon Allegri için beş maça çıktı bile. Juventus'ta bir yıldız gibi muamele görüyor ve yavaş ama emin adımlarla A takıma giriyor. Kenan Avrupa macerasına kaliteli bir golle başlıyor. Türkiye'nin şimdiden biletini aldığı Avrupa Şampiyonası onu bekliyor. Juventus’un da 2027'ye kadar bir yıldızı var. Yanılmadılar.”

Gazete haberi
Yıldızcılık başlıyor!

İspanya’nın bir diğer spor gazetesi As Diario’da ise “Türkiye’de Yıldızcılık başladı. Eleştirmenler onun Arda Güler’den daha parlak bir gelecek vaadettiğini söylüyor” başlığıyla bir haber yayımlandı 23 Kasım tarihinde. Haberin açıklamasında, “Henüz 18 yaşındaki Juventus’lu futbolcu Türkiye’yi heyecanlandırdı. Pek çok kişi onu Madridli Güler’den daha parlak görüyor. Benfica bu yaz Juventus’a 10 milyon Euro’luk bir teklif yaptı ama bu teklif reddedildi” demişler. Haberin editörü As Diario’nun Türk spor muhabiri Özgür Sancar. Bakalım haber metnine:

AS Diario haberi
Onu Arda'yla kıyaslamak doğru mu?

“Kenan Yıldız Türkiye’de gündemde. Son haftalarda, Juventus’un 18 yaşındaki yıldızına ilişkin sıradışı bir beklenti var herkeste. Bunda da şaşılacak bir şey yok. Türkiye pek çok kişi, Avrupa’nın yarısının almak için savaştığı ama sonunda Real Madrid’e imza atan Arda Güler’den bile daha parlak bir geleceği olduğunu söylüyor onun. Yakın zamana kadar Kenan, 21 Yaş altı Milli Takım’da oynuyordu ama Vincenzo Montella’nın gelişinden sonra Juventus’un genç forveti kendine A takım’da yer buldu. Üç maçta aldığı 109 dakikalık sürede bir gol attı, bir de penaltı yaptırdı” diyerek Kenan Yıldız’ın Hırvatistan, Almanya ve Galler maçlarındaki performansını özetlemişler.

Kenan Yıldız gol sevinci
Kenan Yıldız, Millî Takım formasıyla!

“Ve böylece Türkiye’de Yıldızcılık başladı. Herkes onu ve Montella’nın onu Almanya’ya kaptırmamak için ne kadar yerinde davrandığını konuşuyor, çünkü Kenan Almanya doğumlu ve Alman milli takımında da oynayabilirdi. 4 Mayıs 2005 tarihinde Almanya’da dünyaya gelen Kenan 10 yaşındayken Bayern Münih altyapısında fıutbol oynamaya başladı. Bavyeralı antrenörler bu çocuğun çok zayıf olduğunu düşünseler de ilk antrenmandan sonra kalmasına karar verdiler. Denemeyi kendisinden 2 yaş büyük çocuklarla yapmıştı.”

Kenan Yıldız, AS Diario, haber metni
Kenan, Cristiano Ronaldo'yu andırıyor!

“Ama Bavyera kulübüyle sözleşmesi sona erdiğinde Yıldız ve ailesi istedikleri gibi bir teklif almadılar. Kulüp yönetimi tarafından baba Engin Yıldız’ın da işine son verildi. Engin Yıldız, Bayern’de posta müdürü olarak çalışıyordu. Kenan, Bayern’e elveda derken, kendisine Barcelona ve Napoli’den teklif geldi. Ama Juventus’un teklifi Yıldız ailesi için daha iyi görünüyordu. Burada da Allegri ile birkaç anekdotu oldu Kenan’ın. Maç sırasında sürekli saçlarıyla oynadığı için teknik direktör onu eleştirmiş ve ondan saçlarını kestirmesini istemişti. Kenan bu isteği hemen yerine getirdi ve futboluna odaklandı. Şimdiye kadar Juventus’la 5 maça çıktı ama sezonun geri kalanında daha fazla oynayacak gibi görünüyor” yazmış Özgür Sancar, devamında Kenan’ın soy adı Yıldız’ın Türkçedeki anlamına değinmiş ve onun bir yıldız olacağı yönündeki iddialara yer vermiş: “Her iki kanatta ve forvet arkasında 10 numara olarak oynayabilen bir futbolcu. Her iki ayağını da kullanabiliyor, güçlü ve hızlı. Bazı şutları Cristiano Ronaldo’nun şutlarını hatırlatıyor. Türkiye’deki pek çok futbol eleştirmeni onunla Oortekizli arasında ortak özellikler olduğuna inanıyor. Ayrıca birçok kişi, Kenan’ın Arda Güler’den daha parlak bir geleceği olduğunu düşünüyor. Allegri güveniyor ona. İki İtalyan teknik adam, onun kariyerini yeniden başlatıyor. Benfica onun için 10 milyon euroluk bir teklif yaptı Juventus’a ama bunu konuşmaya bile yanaşmadı.”

Kenan Yıldız, Juventus'un genç yıldızı
Kenan Yıldız'ın Instagram sayfasından bir paylaşım

Kenan Yıldız’la ilgili haberler şimdilik böyle. İlerleyen günlerde onun ismini daha fazla duyacağımızı düşünüyorum. Özellikle de Juventus’ta daha fazla süre almaya başlarsa. EURO24’te ise Kenan Yıldız ve Arda Güler’den yana beklentimiz büyük. Bakalım zaman ne gösterecek!


bottom of page