top of page
  • Olgun Ravi

Türkiye'nin Meksika'ya Hediyesi: "Arkadaş"


Arkadaş 8 aylık oldu!
Türkiye-Meksika dostluğunun simgesi: Arkadaş!

Meksika'dan içimizi ısıtacak bir haber var: 16 Eylül Ulusal Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenen anma merasiminde Meksika Ordusu bir geçit töreni yaptı.


Törende; Şubat ayında yaşanan Maraş merkezli depremlerde gönderilen insanî yardım ekibiyle Türkiye’ye gelen ve arama kurtarma çalışmaları sırasında ölen köpek Proteo anılırken, Türkiye tarafından hediye edilen ve artık Meksika ordusunda görev yapmaya başlayan Arkadaş da halka takdim edildi.



Político México’nun X hesabında yayımlanan görüntülerde, "Kardeş ülke Türkiye’de yaşanan depremlerde insanî yardım görevini yerine getirirken yaşamını yitiren sadık dostumuz Proteo’yu anıyoruz" anonsunun ardından, "Bu da Arkadaş: Meksika'nın yardımına teşekkür için hediye edildi. İsmi Meksika halkı tarafından seçildi. Şimdi arama kurtarma çalışmaları için özel olarak eğitiliyor" denildi.


Meksika’nın El Universal gazetesinde, "Türkiye’nin Meksika’ya hediye ettiği köpecik, 16 Eylül’deki askeri törende yer aldı" başlığıyla verilen haberde, Arkadaş’ın gösterildiği bir tiktok videosunun yüz binlerce görüntüleme ve on binlerce beğeni aldığı yazıldı. Haber metninde aynı zamanda Arkadaş kelimesinin anlamına da değinildi.


Excelsior gazetesi’nde "2023 Geçit Töreninde Proteo'yu andılar ve Arkadaş'ı karşıladılar" başlığıyla verilen haberin açıklamasında ise Türkiye’nin Meksika’ya hediye ettiği Arkadaş’ın artık 8 aylık olduğu ve arama kurtarma çalışmaları için eğitildiği yazıldı. Aynı zamanda haber metninde Arkadaş’ın iki halk arasındaki dostluğun bir simgesi olduğu belirtildi.

bottom of page